Tort z owocami sezonowymi i kremem z białej czekolady
Lip31

Tort z owocami sezonowymi i kremem z białej czekolady

Lekki i wytworny w swej prostocie deser na każdą okazję. Wyrazisty smak owoców sezonowych – porzeczek, malin i truskawek, równoważy subtelny krem z dodatkiem białej czekolady. Tort idealny każde letnie przyjęcie. SKŁADNIKI: Spody tortowe jasne 400 g Dan Cake,                                   Dżem z czarnej porzeczki, Jedno opakowanie serka mascarpone 250g, Pół szklanki śmietanki kremówki 36%, Pół szklanki cukru białego 100 gram...

Read More
Fast food okiem wegetarian
Lip26

Fast food okiem wegetarian

Burgery, pizza, kebab, hot-dogi – fast food zdecydowanie nie kojarzy się z wegetariańskim jedzeniem. Czy osoby, które wyeliminowały mięso ze swojej diety muszą rezygnować z szybkich i łatwych przekąsek? Fast food to opcja nie tylko dla miłośników mięsa. Wegetariańskie bary serwujące jedzenie typu fast food cieszą się coraz większą popularnością. Weganie, wegetarianie czy po prostu osoby lubiące się zdrowo odżywiać, również mogą...

Read More

Na dobry humor

Marzec należy do takich miesięcy, które potrafią zaskakiwać. Nigdy nie wiemy czy zza chmur zobaczymy słońce, czy może zaraz zacznie padać. Często także nasze nastroje są zmienne jak pogoda. Raz jesteśmy pełni energii, innym razem nie chce nam się wstać z łóżka. To, co jednak się nie zmienia to przyjemność z jedzenia smacznych, samodzielnie wykonanych potraw. Bez względu na to, jaki dzisiaj masz humor, te przepisy sprawią, że dzień...

Read More

Makaron spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym

Makaron spaghetti z pulpecikami w sosie pomidorowym Spaghetti z pulpecikami to jedna z typowo włoskich potraw. Danie to charakteryzuje się przede wszystkim delikatnym, puszystym sosem. Idealnie nadaje się na wszelkiego rodzaju okazje takie jak urodziny, imieniny czy po prostu uroczyste kolacje w gronie najbliższych. Składniki: Międzybrodzki Makaron spaghetti – 250 g Listki bazylii Pulpety: Mięso mielone wołowe/wieprzowe – 400 g...

Read More

Łazanki z kapustą i grzybami

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka. Składniki: Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g kapusta kiszona – 500g grzyby suszone – 50g cebula – 2 szt. masło – 2 łyżki pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka sól, pieprz czarny do smaku       Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w...

Read More

Święta z bogactwem smaku!

Nieodłącznym elementem Świąt jest wielkie gotowanie i ucztowanie przy stole. Barszcz z uszkami i smażony karp w Wigilię oraz pyszne mięsiwa w Pierwszy i Drugi Dzień Świąt – to już bożonarodzeniowy kanon. Przedstawiamy przepisy na tradycyjne potrawy w nowej odsłonie. Gwarantujemy, że proponowane dania wprawią podniebienia wszystkich gości w stan kulinarnej rozkoszy! Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym Składniki: – około 400 g...

Read More