Makaron z tuńczykiem i oliwkami

Delicious pasta with pesto on plate on table close-upSkładniki:

  • Międzybrodzki Makaron wstążka – 500g

  • słodka śmietanka 18% – 150ml

  • oliwki – 150g

  • czosnek – 5 ząbków

  • natka pietruszki – 1 pęczek

  • tuńczyk kawałki w sosie własnym -2 puszki (ok. 240g)

  • pieprz, sos sojowy do smaku

  • parmezan

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować.

  2. Do garnka wlać śmietankę, dodać oliwki i wyciśnięty przez praskę czosnek.

  3. Doprawić do smaku pieprzem, sosem sojowym i zagotować.

  4. Następnie dodać makaron, tuńczyka i posiekaną natkę pietruszki.

  5. Wymieszać, podgrzać i wyłożyć na talerze. Każdą porcję posypać świeżo startym parmezanem.

Smacznego!

Author: Reaktor

Share This Post On