Łazanki z kapustą i grzybami

Kapusta i grzyby to podstawowe składniki świątecznych dań, my przedstawiamy jak w pyszny sposób połączyć te dwa składniki z makaronem łazanka.

Lazanki

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron Łazanka- 250g
  • kapusta kiszona – 500g
  • grzyby suszone – 50g
  • cebula – 2 szt.
  • masło – 2 łyżki
  • pieprz ziołowy – 1 płaska łyżeczka
  • sól, pieprz czarny do smaku

      Wykonanie:

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić.

  2. Kapustę gotujemy do miękkości, odciskamy i drobno kroimy.

  3. Osobno gotujemy grzyby i kroimy w paseczki. Na maśle musimy usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby, pieprz ziołowy i doprawić do smaku solą i pieprzem.

  4. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.

 

Author: Reaktor

Share This Post On